Gotteri hører også med i jula ...

Denne karen kommer vi vel ikke utenom...

Hjemmelaget julegodt smaket utrolig godt....

 

Fløtekarammeler

3 dl kremfløte

250 gr sukker

100 gr lys sirup

50 gr smør

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp.

Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden. Gjør en prøve ved å helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger. Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer. La den avkjøles til romtemperatur. Del den deretter opp i passende firkanter. Oppbevares kjølig.

 

Brente mandler

 

1. Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn.

2. Når vannet er kokt inn begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir «tørr».

3. Skru opp varmen på plata og rør kraftig. Sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og gi mandlene en gylden farge. Det er nå viktig at du rører godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir helt svarte.

4. Hell mandlene utover smurt plate og del de fra hverandre før de blir helt kalde.

 

Konfekt

8+ porsjoner

Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg. Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.

Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.
 

Tilbake Til Forsiden